Новата серия Volvo FH дебютира на международното изложение IAA

80674
Новата серия Volvo FH дебютира на международното изложение IAA

За първи път десет камиона от новата серия Volvo FH ще бъдат показани пред широка публика на най-голямото европейско изложение за товарни автомобили IAA. 64-тото издание на панаира ще се състои по традиция в Хановер.

Между 20 и 27 септември на IAA ще бъдат показани всички нови характеристики на Volvo FH в отделни обособени зони, включително горивна ефективност, работна среда, дизайн, управляемост, пространство, среда за почивка, безопасност, сигурност, товарене, максимален пробег. Видеоматериали и интерактивни приложения ще дават възможност на всеки посетител да се запознае в детайли с иновативните решения при камионите.

“За нас е чест да покажем пред широката публика на изложение от такъв мащаб новите камиони Volvo FH. Горди сме, че създадохме първия в света камион с независимо предно окачване като при спортен автомобил и автоматизирана кутия с двоен съединител”, коментира Клас Нилсон, Президент на Volvo Trucks. “Новата серия предоставя оптимални решения за транспортните фирми, като благодарение на съвременните системи и технологични решения I-Torque и I-See, икономията на гориво може да достигне до 10% или 4 100 литра гориво годишно.”

Заедно с редица нови системи, Volvo Trucks ще представи силовата линия I-Torque и първия си двигател Евро 6 – D13, който е 13-литров, с мощност от 460 к.с. Той работи с новата автоматизирана трансмисия I-Shift 2 – първата с двоен съединител в света на камионите. Благодарение на двата ключови компонента се постига високата изходна мощност на системата I-Torque с 2800 Нм въртящ момент при ниски обороти на двигателя.

На IAA ще бъде показан и Volvo FH16, най-мощният камион на Volvo, оборудван с 16-литров двигател със 750 к.с. и 3550 Нм въртящ момент. Той ще бъде представен в конфигурация 4x2 стандартен влекач и 8x4 за извънгабаритни и много тежки товари.

Основен акцент в представянето на Volvo FH в Хановер ще бъде и широката гама от технически системи за намаляване риска от инциденти на пътя. Издръжливостта на новата серия е тествана над 1000 пъти в компютърни симулации, проведени са над 100 реални краш теста и 20 мащабни широкоспектърни изпитания. Посетителите на IAA ще могат да видят камионa Volvo FH, издържал тест на удар, отговарящ на сблъсък в статичен обект на магистрала при скорост от 50 км/ч.

Оптимизираният дизайн на Volvo FH също гарантира сигурност при шофиране, а камионите изглеждат така, сякаш са в движение. Изчистеният „скандинавски” интериор на кабината е с един кубически метър по-голям, което осигурява допълнително 300 литра пространство за съхранение и увеличена височина при изправен стоеж. Решението е показано по оригинален начин и в специално видео на Volvo Trucks, според което 39 души могат да се съберат в обема на кабината на новия Volvo FH. (http://fh1.volvotrucks.com/bg-bg/#section5/0)

Гостите на IAA ще могат да се запознаят и с новата технология на Volvo FH за дистанционно наблюдение на пробега, състоянието и износването на отделни компоненти на товарния автомобил. Камионът е свързан със сервиза чрез GSM мрежата и така може да следи от разстояние например износването на спирачките и съединителя, както и състоянието на акумулатора и филтър дехидратора. Предимствата на този вид мониторинг пък са илюстрирани във видеото “Механик на скейтборд”, което показва как шампион в екстремния спорт успява да ремонтира камион в движение. (http://fh1.volvotrucks.com/bg-bg/#section10/0)

Световната медийна премиера на новата серия Volvo FH се състоя на 5 септември в Гьотеборг, като успоредно с представянето, събития се проведоха и в още пет европейски града - Мадрид, Бирмингам, Париж, Ротердам и Брюксел. 34 000 фенове от цял свят наблюдаваха премиерата на живо в Интернет. Новият Volvo FH ще бъде пуснат на европейския пазар през пролетта на 2013 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии